Η επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μετά από 46 χρόνια στην Αθήνα

kwnstantinosvas

Ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian αναφέρει την απόφαση του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τέως μονάρχης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα από το Δεκέμβριο του 1967, όταν προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα με δικό του στρατιωτικό κίνημα, αποφάσισε τη μόνιμή του μετεγκατάσταση, μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, στην Αγγλία.

«Ο γιος του, πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Τατιάνα έχουν ήδη μετακομίσει στη χώρα εδώ και μερικούς μήνες», αναφέρει πηγή της εφημερίδας, αποδίδοντας στον γιο του Κωνσταντίνου μοναρχικό τίτλο.

Σημαντικό ρόλο στη ματακόμιση της βασιλικής οιγένειας στην Ελλάδα έπαιξαν οι υψηλές τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, οι οποίες απέφεραν στον Κωνσταντίνο, μέσω πωλήσεων, σημαντικό χρηματικό αντίτιμο.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται δήλωση του 73χρονου τέως μονάρχη προ δεκαετίας σε ελληνική εφημερίδα, στην οποία ανέφερε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει και κανείς δε μπορεί να τον εμποδίσει, αφού «βίωσε το δικό του Γολγοθά».

Σε αντιδιαστολή με την επιστροφή του Κωνσταντίνου σημειώνεται το γεγονός ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, περίπου 300.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ειδικευμένοι επιστήμονες, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.