Επιστολή Χριστόφια σε Σαμαρά

85EF315D291E5EB8E95F40B757B9B1E9Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έστειλε ο τέως πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, όπου δηλώνει πως το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι “καίριο πλήγμα στη δημοκρατία”.

“Απευθύνω τους θερμούς χαιρετισμούς και την αγάπη μου” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Υποχρεώνομαι να απευθύνω σε εσάς λίγα λόγια στα οποία με εξωθεί το άκουσμα της θλιβερής είδησης για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Κατανοώ ποια είναι η πηγή που υποχρεώνει την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια σκληρή απόφαση, την οποία ωστόσο θεωρώ καίριο πλήγμα στην αντικειμενική πληροφόρηση αλλά και την παραγωγή ποιοτικών προγραμμάτων που αφορούν ολόκληρο τον ελληνισμό.

Ως τακτικός τηλεθεατής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης εκτιμώ ότι η πράξη στην οποία υποχρεωθήκατε να προβείτε αποτελεί καίριο πλήγμα στη δημοκρατία και το δημοκρατικό διάλογο. Η ΕΡΤ με όλα τα κενά και τις παραλείψεις της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αντικειμενικής ενημέρωσης, υπεράσπισης των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού, του κυπριακού λαού και γενικότερα του ελληνισμού.

Αυτή είναι η άποψη μου ως ενεργού πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία ένεκα της φιλίας και της μακροχρόνιας στενής συνεργασίας μας, παίρνω το θάρρος να σας διαβιβάσω” δηλώνει στην ανακοίνωση.