Επίσκεψη Σαμαρά στα Ιεροσύλυμα – Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ

Antonis-Samaras-Simon-Peres

Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, στα Ιεροσόλυμα, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ισραηλινού ομόλογου του Βενιαμίν Νετανιάχου.
Στο τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα, όπως είναι ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα με τον Β. Νετανιάχου.
Ο κ. Σαμαράς, αργότερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
Την επίσκεψη του θα ολοκληρώσει απευθύνοντας χαιρετισμό στο δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum, στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.