Επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

ED3C29B731BA1B85DDB71C504DE77572Αντίθετο στην απόφαση διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ και με τον τρόπο που αποφασίστηκε, εκφράζει μέσω ψηφίσματος το  Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ψήφισμα “είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια”.

“Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης, ιδίως στην κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση” επισημαίνει στο ψήφισμα. Όμως επισημαίνει πως “οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με αιφνιδιασμούς και λουκέτα”. Ακόμα αναφέρει ότι μόνο με “σχεδιασμό, διεξοδικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και τη δημιουργία μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συμμαχιών”.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να βρουν ένα κοινό τόπο ώστε και η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει ήδη από σήμερα και ” ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της να αρχίσει αμέσως, στη μεταρρυθμιστική λογική που υποδείξαμε πιο πάνω, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων”.