Επανακατάθεση για το σύμφωνο συμβίωσης από τη ΔΗΜΑΡ

sumfwnosumviwsis

Η Δημοκρατική Αριστερά προχώρησε στην επανακατάθεση της τροπολογίας της για το σύμφωνο συμβίωσης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή..

Η τροπολογία του κόμματος είναι σε εκκρεμότητα για συζήτηση στην Ολομέλεια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, στη χθεσινή συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής απάντησε σε αιτιάσεις περί καθυστέρησης προσαρμογής της Ελλάδας στις σχετικές κοινοτικές αποφάσεις, ότι αναμένει το τελικό κείμενο της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να πάρει θέση σχετικά με το θέμα.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το αστικό δίκαιο. Περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς είναι διφορούμενες οι εκδοχές που μας έρχονται, θα γίνει εσωτερική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει θετική θέση και θα αποφασίσουμε», ανέφερε.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε από την πλευρά του ότι το κόμμα του επιμένει στην κατάθεση τροπολογίας για το σύμφωνο συμβίωσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προηγηθεί διάλογος.