Επαλειτουργία του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα- Οι διοικητικοί προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία

ekpa

Oι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν στην 15η εβδομάδα κινητοποίησεων, καθώς κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για την Δευτέρα 16 Δεκεμβριου και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Παρ’όλα αυτά η Σύγλητος του ΕΚΠΑ έχει προγραμματίσει να ανοίξει κανονικά το ίδρυμα τη Δευτέρα. Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί που αποφάσισαν τις νέες απεργίες λένε πως ούτε ομάδα περιφρούρησης θα υπάρχει, ουτε θα εμποδίσουν κανέναν να μπει στο Πανεπιστήμιο.

Aνάσα για τους φοιτητές η επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ

Οι χιλιάδες φοιτητές του Ιδρύματος που τόσο καιρό ήταν τα αθώα θύματα της σύρραξης μεταξυ του Υπουργείου Παιδειας και των διοικητικών υπαλλήλων, θα επιστρέψουν επιτέλους την ερχόμενη Δευτέρα στα φοιτητικά έδρανα, ενώ εκατοντάδες πρωτοετείς θα εγγραφούν επιτέλους στις σχολές τους και θα μπουν για πρώτη φορά σε αμφιθέατρο. Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι πρωτοετείς φοιτητές θα καταφέρουν να κάνουν έπειτα από την εγγραφή τους και την αίτηση μετεγγραγής τους. Αυτό που μένει όμως ακόμη ανοιχτό είναι το ζήτημα του εξαμήνου, το οποίο με την επαναλειτουργία του εξαμήνου θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα πέσει στο τραπέζι.