Επαφών συνέχεια για τον Α. Σαμαρά στο Κατάρ

newego_LARGE_t_1101_54082110Στο επιχειρηματικό συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Ντόχα, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Το παρών θα δώσει και κατά την τελετή υπογραφής συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ. Αργότερα, θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και θα επισκεφθεί το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί στο Κατάρ, το μουσείο ισλαμικής τέχνης και τέλος το νέο αεροδρόμιο, στην κατασκευή του οποίου συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες.

Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον ομόλογό του, του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι, με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της επίσκεψής του είναι να έρθουν πιο κοντά τα δύο κράτη μέσα από τις επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες προσφέρει η Ελλάδα.

Ο κ. Αλ Τάνι από την πλευρά του ανέφερε ότι «το να βρεθούν σοβαροί επενδυτές δεν είναι εύκολο, εμείς είμαστε σοβαροί επενδυτές και φίλοι», τονίζοντας παράλληλα ότι «εμείς προτιμούμε διακρατικές συμφωνίες, είναι πιο δίκαιες και πιο αποτελεσματικές και για τις δύο πλευρές, γνωρίζουμε όμως τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Ελλάδας».