ΕΟΠΥΥ: Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι γιατροί

eopyy

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους.
Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν οι γιατροί αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Σε κινητοποιήσεις μπαίνουν από αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ με 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη. Οι απεργοί θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

Η απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ στηρίζεται και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα – κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».

Τέλος κλείνοντας ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι «Ο ιατρικός κόσμος αντιδρά στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου».