Δύο αστυνομικούς πυροβόλησε και σκότωσε ένοπλος στην Νέα Υόρκη, λίγες ημέρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις μετά τους φόνους και τις επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος άοπλων Αφροαμερικανών. Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολικό, ενώ αμέσως μετά έτρεξε σε σταθμό του Μετρό και αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αντεκδίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης – ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει και τραυματίσει την πρώην φίλη του – ανήρτησε στο Διαδίκτυο μήνυμα που ανέφερε «σκοτώνουν έναν δικό μας, ας σκοτώσουμε δύο δικούς τους».

“Οι αστυνομικοί που υπηρετούν και προστατεύουν τις κοινότητές μας διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα για εμάς καθημερινά και γι’ αυτό αξίζουν τον σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας καθημερινά” δήλωσε από τη Χαβάη όπου βρίσκεται για διακοπές ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήλωσε ότι “όλοι πενθούν”, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία εάν διαπιστώνουν ύποπτες κινήσεις ή απειλή.

Πηγή:http://www.avgi.gr