Εννέα οι νεκροί από το δυστύχημα στη Γλασκώβη

cltha2

Στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία, βρέθηκε μία ακόμη σορός, ανεβάζοντας έτσι στους εννέα τους νεκρούς του δυστυχήματος.

«Ετσι ανέρχεται σε εννέα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής» ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Την απομάκρυνση των υπόλοιπων συντριμμιών από την οροφή της παμπ, σχεδιάζουν τώρα οι διασώστες και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα πτώματα στο σημείο.

Περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:25 τοπική ώρα, , όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας όταν το ελικόπτερο της αστυνομίας κατέπεσε στην οροφή της παμπ.

Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ.

Ακόμη δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου τύπου EC-135 στο κτίριο. Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν το Eurocopter, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πολίτης πιλότος του (όλοι ανάμεσα στους νεκρούς) να παρουσίασε τεχνική βλάβη.