Αιματοχυσία δίχως τέλος. Εκκενώθηκε η έδρα της κυβέρνησης

kievoΝέο ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων σημειώνεται από το πρωί στο Κίεβο, παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και έπειτα από μία σχετικά ήσυχη νύχτα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν οι ανταποκριτές διαφόρων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας κυνήγησε δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που αυτές αποχωρούσαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα αναζωπύρωση και μεγάλη εστία έντασης.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για βροχή μολότοφ και ενδεχομένως για ρίψη πραγματικών πυρών, ενώ δεκάδες άτομα απομακρύνθηκαν με φορεία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 17 άνθρωποι.Οι νεκροί από τις συγκρούσεις των τελευταίων δύο ημερών έχουν φθάσει τους 28, ενώ τουλάχιστον 287 άνθρωποι νοσηλεύονται.Οι διαδηλωτές, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με ρόπαλα και ασπίδες, ανέβηκαν στα δικά τους οδοφράγματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που οπισθοχώρησαν για αρκετές εκατοντάδες μέτρα εγκαταλείποντας το έδαφος που κατέλαβαν με έφοδο κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάλυψαν την οπισθοχώρησή τους με πυρά πλαστικών σφαιρών που τραυμάτισαν περί τους δέκα διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ιατρικά κέντρα εκστρατείας της αντιπολίτευσης.Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν στόχος των πυρών ελεύθερου σκοπευτή πριν από την έφοδο των διαδηλωτών και ότι 20 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί. Ένας αστυνομικός συνελήφθη από τους διαδηλωτές, οι οποίοι τον μετέφεραν πίσω από τις γραμμές τους.