ΕλλάδαTο μοιραίο λάθος του Σώρρα – Η μηνυτήρια αναφορά που του γύρισε μπούμερανγκ

Μπορεί η δικαστική απόφαση του 2013, που στην ουσία αποδέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει 600 δισ. δολάρια τα οποία θέλει να τα δώσει για να “σώσει” τη χώρα να είναι η βάση για τους ισχυρισμούς των οπαδών του… Ωστόσο, φαίνεται πως είτε ξέχασαν είτε ο ίδιος ο Σώρρας κρύβει… μία άλλη δικαστική απόφαση που τον “ξεσκεπάζει” και χαρακτηρίζει τα 600 δισ. εξωπραγματικά.  

Η απόφαση εκδόθηκε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Σώρρα σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη Στουρνάρα και όλων των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των 600 δισ. είναι όχι μόνο αβάσιμοι αλλά και εξωπραγματικοί, και γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά πρέπει να μπει στο αρχείο. Μάλιστα η διάταξη της αρχειοθέτησης πήρε τη «σφραγίδα» και του εισαγγελέα Εφετών και έχει μπει για τα καλά στα συρτάρια της δικαστικής λήθης. 

Η αναφορά του “Εθνοσωτήρα”  κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 29 Νοεμβρίου του 2012 και στρέφεται κατά όλων των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία. Λίγο νωρίτερα ο Σώρρας είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, με αντικείμενο τη… δανειοδότηση της χώρας.

Οι ισχυρισμοί του διερευνήθηκαν  από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση, ο οποίος κάλεσε μάρτυρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, αναζήτησε τον εκπρόσωπο της εταιρείας σε λογαριασμό της οποίας φέρεται να τηρείται το αστρονομικό ποσό, ενώ ζήτησε τη διενέργεια αλληλογραφίας μεταξύ των κλιμακίων της Ιντερπόλ για τη διερεύνηση της αξιοπιστίας των λεγομένων του μηνυτή. Και τον Φεβρουάριο του 2016 κατέληξε σε διάταξη αρχειοθέτησης της αναφοράς, καθώς δεν αποδείχθηκε ότι υπάρχει το “εξωφρενικό” ποσό.

«Ενόψει του δυσθεώρητου ύψους του ποσού που ο μηνυτής κατείχε, το αίτημά του αντιμετωπίζεται ευλόγως με δυσπιστία, καθώς ο σχετικός έλεγχος που έγινε κατέδειξε αφενός μεν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως κατέχει περιουσία περίπου 72 δισ. δολάρια, αφετέρου δε ότι το ποσό των εντόκων γραμματίων αμερικανικού Δημοσίου σε κυκλοφορία παγκοσμίως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ανέρχεται σε περίπου 1,5 τρισ. δολάρια» λέει στη διάταξή του ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά την έρευνά του επί των οικονομικών δεδομένων που θέτει ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις».

«Υπό τα δεδομένα αυτά», συνεχίζει, «ο ισχυρισμός ότι κάποιος κατέχει το ήμισυ του κυκλοφορούντος ποσού παγκοσμίως των αμερικανικών εντόκων, ευλόγως εκτιμάται ως εξωπραγματικός. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι προς πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, με την από 20/1/2015 παραγγελία μας, ζητήσαμε να ληφθεί κατάθεση από φυσικό πρόσωπο, υπό στοιχεία Stephen Robinson, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής στην Ελλάδα της εταιρείας Federal Stock Transfer, στην οποία φέρεται να τηρείται υπό τη μορφή Trusury Bills υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας κηδεμονεύοντας λογαριασμός με το ως άνω ποσό, ο οποίος όμως αναζητηθείς δεν ανευρέθη».

Οσο και εάν έψαξε ο Εισαγγελέας δεν βρήκε το πρόσωπο που θα βεβαίωνε την ύπαρξη του κηδεμονεύοντος λογαριασμού. Μετά από όλα αυτά η αναφορά του Α. Σώρρα κατά πάντων κρίθηκε προφανώς αβάσιμη και ζητήθηκε η αρχειοθέτησή της, όπως και έγινε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Και όλα αυτά ενώ πριν από μερικές μέρες υπήρξε δικαστική απόφαση, η οποία στέλενει τόσο τον αρχηγό της Ελλήνων Συνέλευσις, όσο και την γυναίκα του στη φυλακή για 8 χρόνια. Εκείνος, παραμένει άφαντος, ενώ διαμηνύει μέσα από τον δικηγόρο του ότι είναι αθώος και οι υποστηρικτές του καλούν με spots τον κόσμο να τους στηρίξει.

Πηγή newsit.gr