«Η Ελλάδα παραμένει ασθενής»

krisi-630x349

«Η Ελλάδα παραμένει ασθενής» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

«Αυτή τη φορά η Τρόικα χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει την – κανονικά τριμηνιαία – αξιολόγησή της στην Αθήνα. Η μεγάλη διάρκεια της διαδικασίας καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα ελάχιστα είναι έτσι όπως έπρεπε να είναι (…). Απαιτήθηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι η χώρα να δρομολογήσει τα συμπεφωνημένα με τους δανειστές βήματα περικοπών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολο εάν στην τωρινή συμφωνία με την Τρόικα έχουν απαντηθεί όλα τα ανοιχτά ερωτήματα. Η χρονική διάρκεια της διαδικασίας δείχνει όμως επίσης ότι η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σαθρούς συμβιβασμούς», αναφέρει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

«Δεδομένης της εύθραυστης κατάστασης στο εσωτερικό ενόψει των ευρωεκλογών, μπορεί να δείξει κανείς κατανόηση για το ηρεμιστικό αυτό χάπι για τους πολίτες», αναφέρει.