Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν

A4030C4AB876E901517F0D1049B2EB70Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σήμερα πως, «το ζήτημα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Η δήλωση έγινε με αφορμή την απόφαση της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) να καταγγείλει τη σύμβαση και να απομακρύνει 77 υπαλλήλους της, λόγω των πλαστών εγγράφων με τα οποία προσελήφθησαν στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης, με εγκύκλιο που απέστειλε στα μέσα Δεκεμβρίου προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, ζήτησε, για πρώτη φορά, τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Καμιά ανοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τις διοικήσεις που δεν προβαίνουν στους σχετικούς ελέγχους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η διοίκηση του μεγαλύτερου ΝΠΙΔ, των Οδικών Συγκοινωνιών, κινήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και εντόπισε τις πρώτες 77 περιπτώσεις οδηγών που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων και καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους. Και ο έλεγχος στην ΟΣΥ συνεχίζεται».

Επισήμανε, δε, ότι ανάλογες ενέργειες γίνονται από το σύνολο των διοικήσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και η όλη διαδικασία, πλέον, εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η εποχή της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».