Ελαφρύς τραυματισμός δύο κυανόκρανων στα Υψώματα Γκολάν

unklΔύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν σοβαρά στα Υψώματα Γκολάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος διατήρησης της ειρήνης Κιέραν Ντόιερ που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν η μάχη ήταν μια ακόμα σύγκρουση μεταξύ του στρατού και της συριακής αντιπολίτευσης για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος της Κουνέιτρα. Επίσης δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των τραυματιών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο συριακός στρατός ξαναπήρε σήμερα τον έλεγχο του μεθοριακού αυτού περάσματος, ο οποίος είχε περάσει το πρωί στα χέρια των ανταρτών.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στρατιώτες της, που μετέχει στην δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί εκεί για να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην Συρία και το Ισραήλ, τραυματίστηκε σήμερα από θραύσματα οβίδας.

Την ίδια ώρα η Αυστρία, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας καλύπτουν με 378 κυανόκρανους το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης αυτής των περίπου 1.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει τους στρατιώτες της από την δύναμη του ΟΗΕ μετά τα επεισόδια αυτά.

Ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Κροατία, που μετείχαν στην δύναμη αυτή, έχουν ήδη αποσύρει τους στρατιώτες τους εδώ και μερικούς μήνες.