ΕΛ.ΑΣ: Βρήκε μπλοκ με ηχηρά ονόματα, μιλάει για χτύπημα που σχεδιαζόταν για το Σάββατο

21e18f37-2900-4495-b784-64381ae3dce6

Στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος το ερχόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια. Κατά την παρουσίαση των ευρημάτων της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη χθεσινή σύλληψη νεαρού σε γκαράζ στον Βύρωνα το οποίο είχε ενοικιαστεί από τον Νίκο Μαζιώτη με στοιχεία άλλου πολίτη, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε μπλοκ με σημειώσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και αναφορές στη ΝΔ.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος έκανε αναφορά τόσο στην επικείμενη δίκη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού όσο και στην επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι στο μπλοκ σημειώσεων υπήρχαν αναφορές στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στον εφοπλιστή και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη, στον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ, Θόδωρο Φέσσα καθώς και στη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη.

Επιπλέον υπήρχαν σημειώσεις για τα γραφεία εταιρειών όπως Capital, Siemens και Info Quest, καθώς και για τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, η πρόβα τζενεράλε ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, ενώ το χτύπημα του Σαββάτου, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις, θα γινόταν με εκρηκτικό μηχανισμό.

Σε ό,τι αφορά το γκαράζ το Βύρωνα, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε η σχάρα του αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη στήριξή της.

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/4264938/el-as-brike-mplok-me-ixira-onomata-milaei-gia-xtupima-pou-sxediazotan-gia-to-sabbato