Εκτροχιάστηκε τρένο με 120 επιβάτες έπειτα από σύγκρουση με κοπάδι αγελάδων

ektroxiasmos

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με κοπάδι αγελάδων σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00. Το τρένο 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα λόγω των στροφών που υπάρχουν στην περιοχή και αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπήρξαν θύματα.

Στις γραμμές της αμαξοστοιχίας υπήρχε κοπάδι αγελάδων, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην καταφέρει να αποτρέψει τη σύγκρουση.Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Ασωπου ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και την Τιθορεα. Δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Αυτό συνέβη επειδή παρά τον εκτροχιασμό τα βαγόνια έμειναν όρθια.

Οι 120 επιβάτες που ταξίδευαν θα συνεχίσουν με λεωφορεία που σπεύδουν στο σημείο για να τους παραλάβουν. Αρχικά θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και από εκεί θα αλλάξουν λεωφορεία, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει και αναμένονται συνεργεία του ΟΣΕ για να επαναφέρουν την τάξη. Στο σημείο σπεύδει και ο πρόεδρος της ΤΡΕΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες για να αποκατασταθεί η βλάβη και έτσι αναμένονται καθυστερήσεις σε όλα τα δρομολόγια, αφού η γραμμή είναι κλειστή.