Εκπρόσωπος ΔΝΤ: “Μειώνονται” οι διαφορές του Ταμείου με τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι διαφορές απόψεων με τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα «μειώνονται», παρά την πρόσφατη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις και παρότι το ίδιο περιμένει ακόμη τις «διευκρινίσεις» της ΕΕ, όσον αφορά στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Οι διαφορές απόψεων μειώνονται και όλοι αισιοδοξούν για την πιθανότητα να μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία στο προσεχές συμβούλιο του Eurogroup» τη 15η Ιουνίου, σημείωσε ο εκπρόσωπος του χρηματοοικονομικού θεσμού της Ουάσινγκτον, ο Τζέρι Ράις.
«Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πακέτο ισχυρών μεταρρυθμίσεων (…) αλλά χρειαζόμαστε ακόμη να λάβουμε περισσότερες διευκρινίσεις για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της» από τους ευρωπαίους πιστωτές, εξήγησε ο Ράις.
Ο Ράις επισήμανε πως το τρέχον πρόγραμμα θα «επιβάλει ένα σημαντικό επίπεδο λιτότητας στον πληθυσμό της Ελλάδας» επιπλέον, και πρόσθεσε πως «θεωρούμε πως το (ύψος που θα έχει) το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω», ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να επανέλθει στην ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Πηγη newsit.gr