Εκκενώθηκε το Χάρβαντ μετά από ειδοποίηση για βόμβα

harvard960

Μετά από ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκοταν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στις εγκαταστάσεις του, όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου εκκενώθηκαν, αφού ερευνήθηκαν από αστυνομικούς, χωρίς να βρεθεί τίποτα το ανησυχητικό.

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα κτίρια -ένας κοιτώνας και τρία κτίρια στα οποία στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας- επαναλειτουργούν μετά την έρευνα που διεξήγαγαν τοπικοί, πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.

Εξατίας της εκκένωσης ακυρώθηκαν οι τελικές εξετάσεις ορισμένων σχολών. Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα της Βοστόνης έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού από τις 15 Απριλίου, μετά τη βομβιστική επίθεση στον τερματισμό του Μαραθωνίου της πόλης όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και άλλοι 264 τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία του πανεπιστημίου, η αστυνομία του Κέμπριτζ και η πολιτειακή αστυνομία της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πυροτεχνουργών, έσπευσαν στο πανεπιστήμιο, απέκλεισαν τα κτίρια και απομάκρυναν τους φοιτητές.

Στο πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε το 1636, σπουδάζουν σήμερα 21.000 φοιτητές.