Αυξάνονται καθημερινά οι αιτήσεις οφειλετών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Αντίθετα, στον ΟΑΕΕ υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα, παρά το ισχυρό ενδιαφέρον που καταγράφηκε, να μην υπάρξει δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα, ενώ στις 10 Νοεμβρίου εκδόθηκαν 58 αποφάσεις, στις 13 Νοεμβρίου έφτασαν τις 891, για να ανέλθουν στις 1.053 αποφάσεις, σήμερα, 18 Νοεμβρίου.

Ήδη, μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας της νέας ρύθμισης έχουν εισπραχθεί από τα Ταμεία, ποσά που ανέρχονται στα 4.067.631,23 ευρώ.

Συνολικά, στις πρώτες επτά ημέρες εφαρμογής του νέου σχήματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία εκδόθηκαν 4.979 νέες αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 132.176.563,89 εκ. ευρώ.

Στο ΙΚΑ εκδόθηκαν 2.885 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 108.067.814,68 εκ ευρώ, στον ΟΑΕΕ 1688 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 20.706.335,08 εκ. ευρώ και στον ΟΓΑ 406 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 3.402.414,13 εκ. ευρώ.

Προβλήματα στη ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ

Προβλήματα στην μηχανογραφική σύνδεση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ έχουν ως αποτέλεσμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των οφειλετών στην ρύθμιση ασφαλιστικών χρεών.

«Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ ΗΔΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η μηχανογραφική εφαρμογή για τους ασφαλισμένους οφειλέτες», τόνισε ο κ. Κορκίδης, υπογραμμίζοντας πως με τις οφειλές του ΙΚΑ, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συμμετοχή υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, δεν έχουν αναφερθεί δυσλειτουργίες.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί θετικά αφού όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση που είναι ευνοϊκότερη από όλες τις προηγούμενες», είπε ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

Ίσως και σήμερα η εγκύκλιος για την νέα ρύθμιση, ανοίγει η αίτηση στο TaxisΝet

Σήμερα αναμένεται να πάρει υπογραφή η νέα εγκύκλιος από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ.Σαββαΐδου και από αύριο να είναι έτοιμο το taxisnet να δεχτεί τις πρώτες αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες του δημοσίου θα μπορούν από τον υπολογιστή τους να δουν τις οφειλές τους όπως μπορούν να το κάνουν και τώρα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του λογαριασμού τους, αλλά και να δουν ποια ρύθμιση και σε πόσες δόσεις τους συμφέρει να διακανονίσουν το ποσό που οφείλουν.

Πηγή:http://www.avgi.gr