Έφυγε απο την ζωή ο Αντώνης Καρράς, ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ

KARRAS_513_355

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Καρράς, ιστορικό και ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.
Ο Αντώνης Καρράς, που κατά κοινή ομολογία, υπήρξε εμβληματική και ανιδιοτελής προσωπικότητα, έφυγε από την ζωή την Τρίτη, ύστερα από σύντομη νοσηλεία.
Ήταν στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, της Μελίνας Μερκούρη και του Κώστα Λαλιώτη. Ήταν από τα στελέχη του ΠαΣοΚ που «η γνώμη του μετρούσε».
Ιδεολογικά ο Αντώνης Καρράς υπήρξε διεθνιστής και στήριξε το Κουρδικό κίνημα.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα ανέλαβε υποδιοικητής του ΙΚΑ.

Το ΠαΣοΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν ανακοινώσεις για τον θάνατο του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε: «ο Αντώνης Καρράς ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες της παράταξης και την πορεία του ΠαΣοΚ» και πρόσθεσε: «ανιδιοτελής, αφοσιωμένος στη συλλογική προσπάθεια, έτοιμος πάντα για δράση μέσα στην κοινωνία των πολιτών, εξαιρετικός επιστήμονας που εργάστηκε πάντα στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, ο Αντώνης Καρράς ήταν εμβληματική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Παράταξης».

Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «αποχαιρετούμε τον Αντώνη της αντιδικτατορικής αντίστασης, των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, τον αγωνιστή με τις κοινωνικές ευαισθησίες».

Ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε: «εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αντώνη Καρρά, ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ» και επεσήμανε ότι: (ο Α. Καρράς) «αγωνίστηκε για τις ιδέες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».