ΕΕ: Προκλητική ενέργεια η ύψωση της σημαίας με τη «μεγάλη Αλβανία»

1b7c2889da738dc858357049e5a3173d_XL
Την «απογοήτευση» της Ευρωπαϊκής Ενωσης για όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Βελιγράδι, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Σερβίας και Αλβανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς έκανε λόγο για «πράξη πρόκλησης», αναφερόμενη στη σημαία με το χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας», η οποία υψώθηκε με τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι πάνω από το στάδιο της Παρτιζάν, οδηγώντας στη σύρραξη των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη διακοπή του αγώνα εξαιτίας μίας προκλητικής ενέργειας», ανέφερε η κα. Κοτσίγιαντσιτς, προσθέτοντας ότι: «… εκτιμούμε ότι οι σερβικές αρχές αντιμετώπισαν την κατάσταση με επαγγελματισμό».

«Πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει να ασκείται με προκλήσεις στα στάδια και, σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και της προγραμματισμένης επίσκεψης (σ.σ. στο Βελιγράδι) του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, τις προσεχείς ημέρες», κατέληξε η κα. Κοτσίγιαντσιτς.

Σημειώνεται ότι ο Εντι Ράμα πρόκειται να επισκεφθεί τη σερβική πρωτεύουσα στις 22 Οκτωβρίου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι μετά από 68 χρόνια.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/507268/ee-proklitiki-energeia-i-ypsosi-tis-simaias-me-ti-megali-alvania