Αιχμές κατά της Ε.Ε και τις κουλτουριάρικες ιδέες απο τον Αρχιεπίσκοπο

indexΑποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους στον λόγο της Εκκλησίας απέναντι στη κρίση, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο εσωτερικό της Ιεραρχίας που τον εγκαλεί για «χαμηλούς τόνους».

Ο Αρχιεπίσκοπος για πρώτη φορά μίλησε για την πορεία που έχει σήμερα η Ευρώπη. Όπως είπε: «η Εκκλησία που έχει μια βαθύτατη ιστορία σε αυτόν τον τόπο, έχει συνηθίσει σε τέτοιες ώρες να μιλά ελεύθερα, έξω από διπλωματίες, έξω από σκοπιμότητες και να θίγει την αλήθεια και τα προβλήματα και να δίνει κατευθύνσεις».

«Δεν υπάρχει ομοιότητα της πορείας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όπως ξεκίνησε, με την Ε.Ε. όπως λειτουργεί σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «πρώτα απ’ όλα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις».

«Οι πόρτες δεν ανοίγουν εύκολα σε αυτούς που έχουν φτώχεια και πείνα όσο και αν τις χτυπάνε δυνατά» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εντύπωσε προκάλεσε και η χρήση μιας λέξης που ο κ. Ιερώνυμος, δεν έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί: «ακούγονται πολλές σκέψεις, ωραίες συζητήσεις, προβληματισμοί, ότι χάσαμε τις αξίες μας, χάσαμε αυτό που μας συγκρατούσε, πρέπει να ξαναβρούμε αυτό που έχουμε χάσει. Όμως αυτές είναι συζητήσεις με κουλτουριάρικο χρώμα…» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.