Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει την Ελλάδα της λιτότητας σε Ελλάδα της αξιοπρέπειας

1EAC0894BAAEF8EE9B02CC18E597BC37

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φορέας μίας διαφορετικής πολιτικής για ένα νέο υπόδειγμα, για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης. Για να μετατραπεί η χώρα, από Ελλάδα της λιτότητας, σε Ελλάδα της αξιοπρέπειας», δήλωσε η Ρένα Δούρου, σε Κυριακάτικη εφημερίδα.
Η κ Δούρου τόνισε την ανάγκη των εκλογών και επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνει κομμάτι από το μικροπολιτικό σεράι. Αντιθέτως, είναι το κάτοπτρο που αναδεικνύει τη φαυλότητα και τη διαφθορά του πολιτικού σκηνικού, του δικομματισμού που χρεοκόπησε τη χώρα. Και αυτό το σύστημα δεν του το συγχωρεί. Πολλώ δε μάλλον που το «ξεγυμνώνει» προτείνοντας συγκεκριμένα την ανασυγκρότηση της χώρας σε συνθήκες αξιοπρέπειας».
Στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τον λαό σχετικά με την Συρία, μέσω της Βουλής, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων εμπλέκεται με τα συμφέροντα των περιφερειακών δυνάμεων, με φόντο το έντονο θρησκευτικό στοιχείο, σε μια περιοχή με πλούσιο υπέδαφος σε ενεργειακά κοιτάσματα. Το γεγονός ανοίγει την όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου, που μέσα από τυχοδιωκτικές πολεμικές συγκρούσεις επιχειρεί να ξεπεράσει την δομική του κρίση. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί και η δυτική επέμβαση στη Συρία» κατέληξε.