Δωρεάν ρεύμα σε όσους αδυνατούν, δεσμεύτηκε ο υπ. Περιβάλλοντος

xwrisdei

Τη δέσμευση ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν πήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Ακόμη, έκανε λόγο για έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε, την παροχή δωρέαν ηλεκτρικού ρεύματος, για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τις διπλάσιες ημέρες από όσες καταγραφούν υπερβολική χρήση τζακιού και άυξηση της αιθαλομίχλης, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο, αφού όπως είπε επιβαρύνει την υγεία του ανθρώπου και ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστιο πειρβαλλοντολογικό πρόβλημα.

«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» είπε.