Η δολοφονημένη ιρλανδή ρεπόρτερ Βερόνικα Γκέριν

8AAFB9ADDC1362C680FBB201C2CB2F86Η ιστορία της Βερόνικα Γκέριν μπορεί να διαβαστεί ως ένας ύμνος στη στρατευμένη δημοσιογραφία, ένα τραγικό χρονικό της ρεπόρτερ που μέσα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της στη δεκαετία του ’90 προσπάθησε να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τη ζοφερή και άνομη δράση των «βαρόνων» του υποκόσμου.

Αψηφώντας τους κινδύνους που έθετε ανοιχτά για τη ζωή της η διεισδυτική έρευνά της, η Γκέριν -μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Dublin Sunday Independent»- έβαλε σκοπό να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διαπλοκών του με την εξουσία.

Ακούραστη και μαχόμενη ως το τέλος, δεν σταμάτησε ούτε όταν οι απειλές κατά της ζωής και της οικογένειάς της γενικεύτηκαν, πέφτοντας τελικά θύμα του σκοτεινού κόσμου που προσπάθησε να φέρει στο φως.

Η περίφημη ρεπόρτερ δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της σε δρόμο του Δουβλίνου το 1996, γινόμενη έτσι σύμβολο της μαχόμενης δημοσιογραφίας στα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, αλλά και εθνική ηρωίδα της Ιρλανδίας, μια γυναίκα που έπεσε στις γραμμές του καθήκοντος της ενημέρωσης…