Δώδεκα μέρες χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

ch14

Εν αναμονή της δέσμευσης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ότι εντός της ημέρας θα καταβληθεί ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ σε ασφαλή λογαριασμό για να πληρωθούν μέρος των οφειλομένων δεδουλευμένων τους, τελούν διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Το μεσημέρι πάντως λήγει το τελεσίγραφο που έδωσαν χθες στον υπουργό οι εκπρόσωποι των φορέων για οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, αλλιώς -όπως διεμήνυσαν- θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες.

Σήμερα συνεχίζουν για 12η μέρα την επίσχεση εργασίας με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να δηλώνει εκ νέου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Παρόλο που δεν είναι σύννομη η διαδικασία που προτείνεται από την κυβέρνηση, εμείς παρακολουθούμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και με το που δούμε χρήματα θα συνέλθουμε σε συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε τις αποφάσεις μας. Δεν νομίζω, όμως, ότι θα δούμε χρήματα».

Για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 13:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και της διοίκησης του ΟΑΣΘ και μόνο θέμα συζήτησης το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού.

Πηγή: newsbeast.gr