Δίωξη Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

papantwniou-suzugos

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του διώκονται για ανακριβή δήλωσε πόθεν έσχες. Το ποσό που δεν δήλωσαν ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του ανέρχεται στο 1.5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ.
Η δίωξη ασκήθηκε απο την επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου από προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε απο την εισαγγελία στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε και κατέθεσε ο πρώην υπουργός, αλλά και η σύζυγός του.

Προσωπική περιουσία της συζύγου του δηλώνει ο κ. Παπαντωνία ότι ήταν το αδήλωτο 1.5 εκατ και πως αφορούσε χρήματα που προορίζονταν για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο. Για την υπόθεση αυτή, εκκρεμεί δικογραφία και στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικά θέματα, καθώς η ερευνά κατέδειξε φοροδιαφυγή για τον πρώην υπουργό σε εισοδήματα 3 εκατ. ευρώ.

Το ζεύγος Παπαντωνίου διώκεται ήδη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος γιατί ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν είχε δηλωθεί ούτε τα προηγούμενα χρόνια και η δική τους έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάιο.