Δημοσκοπήσεις-μαϊμού λίγο πριν τις εκλογές.

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη –σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ- λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες , οι ύποπτες διαρροές στοιχείων δημοσκοπήσεων που φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ευρήματα δήθεν μετρήσεων ήρθαν στη δημοσιότητα, ενώ κρυφές δημοσκοπήσεις έχουν τον κυρίαρχο ρόλο σε όλο αυτό το… προεκλογικό μπέρδεμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ειδησεογραφικός ιστότοπος ανέφερε τη Πέμπτη ότι «η ΝΔ είναι κοντά στην αυτοδυναμία» ενώ σε άλλον γινόταν αναφορά για «δημοσκοπική κατάρρευση» της ΝΔ και αύξηση συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια εικόνα, επικρατεί και για τα υπόλοιπα κόμματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται να παίρνει ρόλο αντιπολίτευσης τη μία ώρα και την άλλη να προσπαθεί να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα, αρκετά είναι τα μέσα ενημέρωσης τα οποία υπονόησαν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων χωρίς όμως να αναφέρουν ονόματα εταιρειών που υποτίθεται ότι διεξήγαγαν τις έρευνες.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι πολτικοί αναλυτές  υποστηρίζουν πως τα ίδια τα κόμματα παραπληροφορούν τα στελέχη τους, εκμεταλλευόμενα το νόμο περί «απαγόρευσης  δημοσίευσης μετρήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές», παρουσιάζοντας ποσοστά που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.