ΔΗΜΑΡ: Συντηρούν το καλπονοθευτικό σύστημα, όσοι επικαλούνται ευρύτερες τροποποιήσεις

161013194902_2785

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, σήμερα Παρασκευή, εξέφρασε αιχμές κατά των επιφυλάξεων που εξέφρασαν την Πέμπτη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της υιοθέτησης απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.
Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει: «όσοι επικαλούνται ευρύτερες τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για να μην πάρουν θέση υπερψήφισης ή καταψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διατήρηση του σημερινού καλπονοθευτικού συστήματος και της τεχνητής πόλωσης».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:

«Είναι θετική εξέλιξη ότι με αφορμή τη πρόταση νόμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, άνοιξε η συζήτηση για την απλή αναλογική.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι η κατάργηση του ληστρικού μπόνους αποτελεί το κλειδί της αναλογικής. Σε αυτό το κεντρικό σημείο είναι δυνατόν να υπάρξει μια ευρύτερη συμπαράταξη.

Θεωρούμε ότι όσοι επικαλούνται ευρύτερες τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για να μην πάρουν θέση υπερψήφισης ή καταψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διατήρηση του σημερινού καλπονοθευτικού συστήματος και της τεχνητής πόλωσης.

Καλούμε τα κόμματα να διατυπώσουν με σαφήνεια τη θέση τους για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Είναι ένα κρίσιμο θέμα για τη στερέωση και διεύρυνση της δημοκρατίας».