ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε προϋπολογισμό και εξεταστική υποβρυχίων – «ναι» στην τροπολογία για τα φάρμακα

16587620_EVD9_KOYBELHS_DHLOSEIS_EKLOGIKOS_NOMOS.limghandlerΎστερα από την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε την Τρίτη τις κινήσεις της εν όψει των ψηφοφοριών για την τροπολογία για τα φάρμακα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική σχετικά με τα υποβρύχια και για τον προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά για την τροπολογία για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων που προωθεί ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ θα καταψηφίσει τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξεταστική στα υποβρύχια.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

1. Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση. Ο προϋπολογισμός δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας. Απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία ενώ απουσιάζει – αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση.

2. Θα ψηφίσει θετικά για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα. Η ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

3. Για την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια θα καταψηφίσει τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων. Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και τη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία, εξάλλου εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού.