Οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων για τις εκλογές.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν από το πρωί κάποια από τα επίκαιρα πολιτικά πρόσωπα. Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσαν τα εξής:

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, στην Πύλο όπου και παρευρίσκεται, επισήμανε ότι «Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του. Ψηφίζει για σταθερότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου, είπε: «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν για να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή και η κοινωνία όρθια».

Την πεποίθησή του ότι την επόμενη εβδομάδα θα σχηματιστεί κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, σε σχολικό συγκρότητα της Κυψέλης.

«Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες. Ο καθένας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο ποιός θα κυβερνήσει, αλλά και για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες»

Ακόμη, η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, μίλησε για «μία ψήφο χρήσιμη για τον τόπο» από το 6ο Γυμνάσιο- Λύκειο Ζωγράφου.

Σε εκλογικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ψήφισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

«Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας»

Τέλος, από το  8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε: «Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τη χώρα μετά το 1974. Μιλήσαμε με αλήθεια και ειλικρίνεια. Οι πολίτες γνωρίζουν τα προβλήματα, περιμένουμε την κρίση του με σεβασμό. Η σημερινή απόφαση αφορά τον ίδιο τον πολίτη, το μέλλον του, την οικογένειά του, τα παιδιά του. Ελπίζουμε ότι ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση για ελπίδα για το μέλλον».