Δηλώσεις Στυλιανίδη για την κυπριακή οικονομία

stulianidisΤην πεποίθηση πως υπάρχουν πολλές ελπίδες για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρίστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με ότι είπε, για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Με εκκίνηση από τις τράπεζες.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων στην Τράπεζα Κύπρου, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης απάντησε πως “είναι ευχή όλων μας να υπάρξει μείωση των επιτοκίων, διότι αυτό θα δημιουργήσει ένα υπόβαθρο για να έχουμε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις”.

Για την κυβέρνηση απάντησε πως είναι ξεκάθαρος στόχος για προσέλκυση επενδύσεων είτε ξένων είτε εγχώριων, ώστε να πετύχουμε την ανάπτυξη και σημείωσε πως “αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, ότι η οικονομία βρίσκεται σε μια τόσο σημαντική κρίση και δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό από τη μια μέρα στην άλλη”.

Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στην έξοδο της Τράπεζας Κύπρου, ως συστημικής τράπεζας, από το καθεστώς εξυγίανσης, το συντομότερο δυνατό.