Δηλώσεις Κουβέλη και Κεδίκογλου για την αποψινή σύσκεψη με θέμα την ΕΡΤ

ert-apergia-mikrofwno-kinitopoiiseis-660_7“Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει σε όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα” δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Αυτό ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης και όχι μόνο, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι μόνο το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και απόφαση και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν”.

Ακόμα ανέφερε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο στις οκτώ και μισή, ενώ προηγουμένως θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως απαιτείται επικαιροποίηση στη βάση νέων δεδομένων και όχι μόνο για την ΕΡΤ, πάνω στην προγραμματική συμφωνία των τριών αρχηγών. Ενώ τονίζει πως η αποψινή σύσκεψη από την πλευρά  της ΔΗΜΑΡ, ήταν επίμονη και επίπονη.

“Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, για να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα” κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Επίσης σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Κεδίκογλου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μια “μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο”.

Ακόμα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε πως η συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί αύριο, ενώ ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο το πρωί για την Βιέννη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα επιστρέψει στις 19:30.