Διοικητής της Χεζμπολάχ δολοφονήθηκε στη Βητυρό

LEBANON HEZBOLLAH AL-QUDS DAY

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός διοικητή της έξω από το σπίτι του στη Βηρυτό, κατηγορώντας το Ισραήλ ως υπεύθυνο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το RT.

O Hassan Laqees δολοφονήθηκε μέσα στη νύχτα έξω από το σπίτι του στην περιοχή Hadath της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

«Η ισλαμική αντίσταση ανακοινώνει τον θάνατο ενός από τους ηγέτες της, του μάρτυρα Χάσαν Χάουλο αλ-Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στη Χάνταθ ανατολικά της Βηρυτού», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ και η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης Al Manar.

«Η ευθεία κατηγορία απευθύνεται φυσικά προς τον ισραηλινό εχθρό που είχε προσπαθήσει επανειλημμένως και σε πολλές περιοχές να εξοντώσει τον αδελφό μας μάρτυρα, αλλά μέχρι χθες το βράδυ είχε αποτύχει. Στον εχθρό αυτόν ανήκει ακέραια η ευθύνη και όλες οι συνέπειες αυτής της αποτρόπαιας πράξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο δολοφονηθείς ήταν άνθρωπος του αρχηγού της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα.

Η δολοφονία έγινε μία ημέρα έπειτα από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία πιθανότατα να κρύβεται πίσω από τη διπλή επίθεση εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στις 19 Νοεμβρίου