Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα περί παρακολούθησης τηλεφώνων

index

Στην διάψευση του δημοσιεύματος σχετικά με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, για παρακολούθηση τηλεφώνων τόσο του ίδιου, όσο και στελεχών του κόμματος από την ΕΥΠ, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης.
«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

»Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σλυμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, φέρεται να είπε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, να προσέχουν γιατί «τα τηλέφωνα μας παρακολουθούνται, και το δικό μου και το δικό σας. Να προσέχετε τι λέτε»

Ωστόσο, ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ, διευκρίνισε ότι: «δεν ειπώθηκε τίποτα για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ούτε από τον πρόεδρο, ούτε από κανέναν άλλον», ενώ συνέχισε ότι «τώρα, εάν τα τηλέφωνα μας παρακολουθούνται, πού να το ξέρω. Είναι ένα άλλο θέμα».