Διαψεύδει η κυβέρνηση συνάντηση Σταμάτη – Κουβέλη για την Προεδρία

16671415_13326294.limghandlerΣτη διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για μυστική συνάντηση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, με τον Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία ο υπουργός Επικρατείας μετέφερε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πρόταση του Πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι παντελώς αναληθές το δημοσίευμα» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου στον ραδιοσταθμο ΒΗΜΑ FM 99,5, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 2015, από την παρούσα Βουλή.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει ότι η μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Ο Δημ. Σταμάτης, κατά το δημοσίευμα, μετέφερε την πρόταση του πρωθυπουργού στον κ. Κουβέλη και συζήτησε μαζί του τις εναλλακτικές μορφές ενός τέτοιου σχεδίου.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε διαψεύσει το δημοσίευμα και ο Φώτης Κουβέλης.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2015 και για την εκλογή απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) έχουν αθροιστικά 153 βουλευτές, ενώ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ φτάνουν τους 167 βουλευτές.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει διαμηνύσει σε συνεντεύξεις του ότι εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής της, δεν θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, διαμηνύει ότι δεν θα στηρίξει πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ό,τι και να σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από τη Βουλή όπου θα έχει απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».