Διαμαρτυρία στην Ρώμη για την ΕΡΤ

AFC70716CF9F590A79A1D173EDF867E5Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, έδειξε η Ενιαία Συνδικαλιστική Αντιπροσωπεία της ιταλικής τηλεόρασης Rai, οργανώνοντας καθιστική διαμαρτυρία μελών της, σήμερα το απόγευμα, μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης.

“Η μάχη των Ελλήνων εργαζομένων είναι σημαντικότατη, για καθένα από εμάς. Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν πλήττει μόνον την ΕΡΤ αλλά χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενους. Πλήττοντας την δημόσια ενημέρωση μειώνονται ακόμη περισσότερο τα περιθώρια ελευθερίας για τον πολιτισμό και την ενημέρωση στο σύνολό της” αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών  της Rai της Ρώμης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μέλη της τόνισαν πως “σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν μπορέσουν να συνεχίσουν, όπως επιβάλλεται, απρόσκοπτα την εργασία τους και οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις, πρόκειται να σταθούν στο πλευρό της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και θα έρθουν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος, δυναμικά, σε όποιες πρωτοβουλίες συμφωνηθούν”.