Διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές στην Ταϊλάνδη

tailandezaprothupourgos

Η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα θα ηγηθεί του Puea Thai Party στις επερχόμενες εκλογές, μετά τη διάλυση σήμερα του κοινοβουλίου από την πρωθυπουργό και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση.

“Σίγουρα θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές, καθώς εργάζεται μαζί με το κόμμα επί μακρόν. Ζητήσαμε τη διάλυση του κοινοβουλίου γιατί είμαστε βέβαιοι (για τη δύναμη μας). Θέλουμε το Δημοκρατικό Κόμμα να μετάσχει στις εκλογές και όχι να παίζει παιχνίδια στο δρόμο”, δήλωσε ο Τζαρουπόνγκ Ρουανγκσουβάν, επικεφαλής του Puea Thai Party, του κόμματος της Γινγκλούκ.

Την ίδια ώρα, περί τους 100.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πρώην βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, μετείχαν σήμερα το πρωί στις διαδηλώσεις με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη και την αντικατάστασή της από ένα μη εκλεγμένο “λαϊκό συμβούλιο”.

“Περί τους 100.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις 10.30′ τοπική ώρα (05.30΄ώρα Ελλάδος) στη Μπανγκόκ”, δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, το οποίο συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα.

“Οι υποστηρικτές μου θέλουν περισσότερα από μια απλή διάλυση της βουλής”, δήλωσε ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, ο επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές ζητούν το τέλος του “συστήματος Θακσίν”, τόνισε.