Διακοπή σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη στην Αμφίκλεια

693A21D4B91F5E8CB24F933AE5548FDBΕκτροχιάστηκαν κενά βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας

Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας, λόγω εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505, χωρίς ευτυχώς κανείς από το προσωπικό να πάθει τίποτα.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 02:40 και σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οφείλεται σε κατολίσθηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή.

Oι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με πολύωρη, δυστυχώς, καθυστέρηση.

Επίσης, και για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Για περισσότερη ενημέρωση το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.