Μητσοτάκης: Όσοι “διαθέσιμοι” είναι αναγκαίοι θα μετακινηθούν

mitskuriak
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και είναι αναγκαίοι θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Το Δημόσιο «πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μετακινεί ανθρώπινο δυναμικό», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί υπολειτουργούσαν. Τους τοποθετούμε σε Υπηρεσίες πιο χρήσιμες. Δεν πρόκειται κανείς να μετακινηθεί έξω από τις προτιμήσεις που έχει δηλώσει».

«Βρήκαμε στη Δημοτική Αστυνομία εκατοντάδες πτυχιούχους Οικονομικών. Τους μεταφέρουμε στο υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο το σύστημα δεν είχε το κουράγιο και τα κότσια να κάνει αυτό που έπρεπε».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά. «Έχουμε βρει 45 δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά πιστοποιητικά» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υποστήριξε ωστόσο ότι αυτός που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση είναι το πολιτικό σύστημα. «Δεν έκρυψα ποτέ ότι φταίει και το πολιτικό σύστημα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βάλαμε κριτήριο το ΑΣΕΠ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι στην ίδια κατηγορία ο υπάλληλος που μπήκε με διαγωνισμό και κάποιος άλλος».

Αναφερόμενος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα ΚΕΠ είπε: «Εμείς έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε τα ΚΕΠ. Έχουμε συνολικό σχέδιο να περάσουμε περισσότερες υπηρεσίες στα ΚΕΠ. Σκοπός μας είναι τα ΚΕΠ να αναβαθμιστούν ουσιαστικά».