Δένδιας: Στόχος της Ελλάδας είναι η εκκαθάριση της αστυνομίας απο ρατσιστικά στοιχεία

EV_GADA_DENDIAS582.limghandler

Σε εκκαθάριση της αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο», είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Ελλάδα, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ, είπε: «έχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο».
Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για τη «συνολική αλυσίδα της διοίκησης» που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.
Σχετικά με τη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δένδιας, δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι ζητά από τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. «Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».
«Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός» είπε.
Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: «πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία»