Δεν θέλουν χαλάρωση των μέτρων λιτότητας οι Γερμανοί

litotita-euro-krisi-xreous-stin-eurozoni-germaniaΕνάντια στη χαλάρωση των μέτρων είναι το 71%  των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Αντίθετο το 25% υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων.  Επίσης στην ίδια έρευνα, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών στους Χριστιανοδημοκράτες και αύξηση της δημοτικότητας της Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, το κόμμα της καγκελαρίου κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα και φθάνει στο 41%, αλλά οι κυβερνητικοί εταίροι της, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), με 4%, παραμένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν σταθεροί στο 24%, ενώ οι Πράσινοι χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 13%. Τα ποσοστά της διατηρεί η Αριστερά, στο 8%, όπως και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία”  (AfD), στο 3%.

Πάντως η κ. Μέρκελ δεν επηρεάζεται από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Euro Hawk και αυξάνει την δημοτικότητά της κατά μία μονάδα, στο 67%.

Ακολουθεί η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ, ενισχυμένη κατά δύο μονάδες στο 57%, ενώ ο υποψήφιος καγκελάριος του κόμματός της, Πέερ Στάινμπρουκ, βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται κατά μία μονάδα, στο 47%.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά επτά μονάδες καταγράφει η δημοτικότητα του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, στο 39%.