Δεν θέλει άλλο το ΔΝΤ ο Σόιμπλε

CE3279E3312C80B224B18EBFC6F110E7Να φύγει με σταδιακά βήματα το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη, θέλει ο Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη  γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”.

Μετά από λίγες ημέρες όπου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ ζήτησε ακριβώς το ίδιο, ο Γερμανός υπουργός δηλώνει πως το “ΔΝΤ δεν έχει συσταθεί για να παρέχει βοήθεια στην Ευρώπη και θα πρέπει ως εκ τούτου να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα”.

Ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην έγκριτη γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει παρά ταύτα “ορθή” την απόφαση της συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “δεν υπάρχει άλλος διεθνής οργανισμός με παρόμοια εμπειρία στη διαχείριση του δημόσιου χρέους και στην επιβολή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”.

Η γερμανική εφημερίδα ακόμα υπενθυμίζει πως ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ήταν από την αρχή αντίθετος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα της Ευρωζώνης αλλά αναγκάστηκε να δεχθεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδας έπειτα από τις πιέσεις τόσο της Καγκελαρίου Μέρκελ όσο και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.