Δεν προκάλεσε ρύπανση η ημιβύθιση του «Nour M»

nourmimivithisi

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Ακαντιάς στη Ρόδο, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος». Η «Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος» ανέλαβε εξ αρχής όλα τα προβλεπόμενα και ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, που θα μπορούσε να προκαλέσει η ημιβύθιση του φορτηγού πλοίου «Nour M».

Υπενθυμίζεται ότι το «Nour M» μετέφερε παράνομα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών που προορίζονταν για εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου, είχε εντοπιστεί και δεσμευτεί από το Λιμενικό στις 8 Νοεμβρίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης είχε δώσει εντολή να εκφορτωθεί το φορτίο και να τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού.

Η κακοκαιρία όμως που έπληξε όλη την χώρα την περασμένη εβδομάδα ήταν σε σνδυασμό με τους έντονους ανέμους, ο παράγοντας που έσπασε τους κάβους ου πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει πολλές φορές στον προβλήτα, να υποστεί ρήγμα και λόγω εισροής υδάτων να ημιβυθιστεί και να πάρει αριστερή κλίση.