Δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν συνεχίζουν οι διαδηλωτές

imerisia_LARGE_t_1061_43543964_type12128Με κίνητρο την άμεση παραίτηση του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επιστροφή του στην Τουρκία απαίτησε από τον Τουρκικό λαό να σταματήσουν αμέσως τις διαδηλώσεις που εδώ και οχτώ μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη διαλύοντας κάθε υπαρκτό οργανισμό στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες διαδηλωτές παρέμεναν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσαντινούπολης, αλλά και στην πρωτεύουσα Άγκυρα, φωνάζοντας «Ταγίπ παραιτήσου!». Την ομιλία Ερντογάν επέκριναν οι ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «άχρηστη ρητορεία» που δεν συμβάλλει στον κατευνασμό.

Υποδεχόμενος τη νύχτα της Πέμπτης από τους οπαδούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο τέλος μιας τριήμερης περιοδείας του στο Μαγρέμπ, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τους «αναρχικούς» και τους «εξτρεμιστές» που διαδηλώνουν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας αψηφώντας την εξουσία του και ζήτησε να τερματιστεί το κίνημά τους.

«Ζητώ να τερματιστούν αμέσως οι διαδηλώσεις, οι οποίες έχασαν το δημοκρατικό χαρακτήρα τους και στράφηκαν στο βανδαλισμό», δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος που κρατούσε τουρκικές σημαίες και φώναζε «είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για σένα, Ταγίπ» ή «εμπρός, ας τους συντρίψουμε όλους».