«Δεν είμαστε “ορφανοί” από αντιπεριφερειάρχη»

5C0C152E468D59A7F511A6770699919BΤο προεκλογικό του κέντρο στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν στην επικαιρότητα, ενώ έριξε βολές κατά του έτερου υποψηφίου του για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως δε θα γίνουν εγκαίνια για το προεκλογικό του κέντρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε: «Δεν πιστεύουμε σε φιέστες, δεν μας εκφράζουν αυτές. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των δρόμων. Σεβόμαστε τους πολίτες και την καθημερινή τους ζωή. Το κέντρο της πόλης πρέπει να μένει συνέχεια ανοιχτό. Δεν μπορείς να μιλάς για στήριξη της επιχειρηματικότητας και να κλείνεις το κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Τζιτζικώστας, ρωτήθηκε ακόμη και για το ποιος θα λάβει τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. «Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Το σίγουρο είναι πάντως πως δεν είμαστε “ορφανοί” από αντιπεριφερειάρχη».

Συνεχίζοντας την συζήτηση, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ρωτήθηκε και για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Όσον αφορά στον Π. Ψωμιάδη δήλωσε πως: «Του εύχομαι τα καλύτερα, γιατί θεωρώ ότι ως άνθρωπος, ως νομάρχης παλαιότερα και ως περιφερειάρχης, έχει αφήσει σημαντικό έργο».

Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε πως: «Και με τους 38 δημάρχους της Περιφέρειας είχα εξαιρετική συνεργασία. Γιατί όλοι μας βάζαμε τα προβλήματα του κόσμου πάνω από τα κόμματα. Με τον Γιάννη Μπουτάρη είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά κοιτούσαμε το καλό του τόπου».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας, κάλεσε τον κύριο Ιωαννίδη να μην ρίχνει και να ανεβάσει το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, αφού αυτά τα προεκλογικά χτυπήματα παλαιού τύπου, δεν αρέσουν στον κόσμο.