Δεν φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα

tsiprasΤην ένωση των λαών της νότιας Ευρώπης, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας που βρισκόταν σε πορεία κατά της τρόικας στην Ισπανία. Με αυτήν την διαμαρτυρία να σημειώσουμε, πως έληξε η τριήμερη επίσκεψη του στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

”Η ενωμένη αντίσταση των λαών του ευρωπαϊκού νότου, που θα δώσει το έναυσμα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή σε όλη την Ευρώπη, είναι η εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωση του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως “‘η λιτότητα διαλύει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα, όμως, στον Νότο, σημειώνοντας την ανάγκη κοινής δράσης και αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας”.

Αυτό πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το συνειδητοποιούν “ολοένα και περισσότερες δυνάμεις, σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Είναι πλέον φανερό, όλοι καταλαβαίνουν”, καθώς “”ότι δεν είναι οι τεμπέληδες Έλληνες το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα, αφορά όλη την Ευρώπη, αφορά κυρίως τον ευρωπαϊκό Νότο”.

Τέλος σημείωσε πως “απαιτείται λύση μέσα από τη συνεργασία, το μέτωπο των λαών του Νότου, που θα δώσει προοπτική αντίστασης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη”.