Δεν φεύγουν από το πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές

5367962D1AEFA42E26B5E7E25BD16006Θα παραμείνουν στο Πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές, μέχρι να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους. Μέσα στα οποία είναι  η απελευθέρωση όλων όσοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία.

“Δεν εμπιστευόμαστε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ούτε και το δήμαρχο. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είπε ότι δεν θα δεχόμασταν επίθεση, αλλά μας επιτέθηκαν. Προσπαθούν να μας κάνουν να συμβιβαστούμε” ανέφερε ένας διαδηλωτής.

Εν τω μεταξύ στην Άγκυρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τους αστυνομικούς. Επίσης δεκάδες έχουν συλληφθεί και για μια ακόμη φορά έγινε χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων.

Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καλύτερη, καθώς σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση υποστηρικτές του Ερντογάν.

Η οργάνωση “Αλληλεγγύη του Ταξίμ” που συνενώνει τους διαδηλωτές που κατέλαβαν το πάρκο Γκεζί, δήλωσε ότι “θα συνεχίσει την αντίσταση σε κάθε ανομία και αδικία”.

“Τη 18η ημέρα της αντίστασής μας, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε αφύπνιση στο όνομα της ελευθερίας, της ιδιωτικής ζωής, των δέντρων μας, του πάρκου μας και την πόλης. Αυτή είναι μόνο η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται¨επισημαίνει σε ανακοίνωση της η οργάνωση.