Δεν ευνοεί φοροφυγάδες, δηλώνει του ΥΠΟΙΚ

stournaras3102012Ελέγχους σε όσους είναι στην λίστα Λαγκάρντ, διενεργεί το Υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

“Παράλληλα, με εγκυκλίους που εξέδωσε, αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις που ανακύπτουν ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.

Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν ευνοεί φοροφυγάδες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που επικαλείται η εφημερίδα, όχι μόνο δεν αμνηστεύει φορολογικά κάποιους της λίστας Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα καλύπτει κάθε κενό που μπορεί να υπήρχε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου ορισμένοι να τύχουν χαμηλότερης φορολόγησης.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία που δίνεται, δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος, ούτε με την αδιαπραγμάτευτη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπιστεί το θέμα με αυστηρότητα, αλλά και με Δικαιοσύνη” σημειώνει σε ανακοίνωση του του υπουργείο ως απάντηση σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.